Waar mensen eerder nog angstig waren voor de cloud, ervaren ze nu de rust die het geeft. Vroeger stond alles ‘veilig’ op een lokale server, dus dat al je data ineens online staat voelt misschien onveilig. Maar het tegenovergestelde is waar! De komst van de cloud heeft geleid tot een enorme verandering in hoe we informatie beheren. We vertellen je waarom je in de cloud je data onder controle hebt.

Raak nooit meer wat kwijt!

We zien heel soms nog dat organisaties een lokale server ergens in de hoek hebben staan, maar niet vaak meer. Nu maken de meeste organisaties gebruik van de 3 datacenters van Microsoft die in Nederland verspreid staan. Het voordeel van de cloud is dat je nooit meer je data kwijtraakt. Je kunt altijd en overal bij je gegevens, je hoeft alleen maar in te loggen in je online werkomgeving. Dus geen zorgen als je laptop stuk gaat, er gebeurt niks met je gegevens. Zelfs als er iets onverwachts met de cloud gebeurt, is er een back-upplan. In de volledig beheerde Microsoft 365 omgeving zit standaard je e-mail en data-opslag en via Azure Virtual Desktop kunnen we ook al je applicaties aanbieden.

Je data altijd en overal beveiligd

Eén van de meest geruststellende aspecten van de cloud is de beveiliging die het biedt. Door de enorme omvang van cloudbedrijven kunnen ze veel meer investeren in beveiliging dan individuele partijen. Hierdoor lopen ze meestal voorop op beveiligingsgebied. Er wordt gebruik gemaakt van moderne beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling, firewalls en authenticatiemethoden. Dit vermindert niet alleen het risico op gegevensinbreuken, maar het zorgt er ook voor dat je gegevens altijd beschikbaar zijn, zelfs bij incidenten zoals fysieke schade aan apparatuur.

24/7 monitoring van jouw omgeving

Wil je meer IT security oplossingen? Dan biedt Missing Piece de SOC SIEM dienst waarbij er 24/7 iemand klaarstaat om te monitoren wat er gebeurt, zodat we kunnen ingrijpen als dat nodig is. Ons doel is om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen. En mocht er toch iets gebeuren, dan zorgen we ervoor dat jij er zo min mogelijk van merkt. We maken hierbij gebruik van de nieuwste technologieën van Microsoft, zoals een alarmeringssysteem. Laatst installeerde een directeur per ongeluk iets wat niet de bedoeling was. Wij kregen direct een melding en grepen in voordat er een hack plaatsvond. Dit biedt de klant enorm veel comfort.

Volledig ontzorgd

Ons doel is om onze klanten volledig te ontzorgen. In onze Live Workspace zit alles wat je nodig hebt om zorgeloos te kunnen werken. Microsoft zorgt er onder andere voor dat alles stabiel en veilig is, terwijl wij onze klanten helpen om nog beter te presteren. En het mooie is: als alles werkt zoals het hoort, merk je nauwelijks iets van wat er op de achtergrond gebeurt. Dat is de rust die onze klanten ervaren wanneer ze weten dat alles veilig en onder controle is in de cloud.

Wil je meer weten over Live Workspace en werken in de cloud? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is. Of lees ook eens hoe we HOWDEN volledig ontzorgen.

Lees al onze cases.