Een volledig beheerde Microsoft 365: onze klanten willen niet meer zonder!

We zien het nog vaak: organisaties met twee lokale servers die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Veel organisaties zitten nog in een ‘verouderde’ situatie en gebruiken allerlei applicaties die ze niet (meer) nodig hebben. En dat terwijl de mogelijkheden van Microsoft 365 tegenwoordig eindeloos zijn en veel voordelen bieden: niet alleen flexibel werken, maar ook rust. We vertellen je meer over de Live Workspace met volledig beheerde Microsoft 365.

Live Workspace: je eigen werkomgeving in de cloud

Waar we eerder gebruik maakten van een shared omgeving, zijn we nu over naar Live Workspace met Microsoft 365. Dit is een moderne werkplek in je eigen omgeving en volledig in de cloud. In deze omgeving integreer je een ecosysteem van producten en diensten waarmee de productiviteit, samenwerking en veiligheid verbeterd wordt. We zetten een aantal van de voordelen voor je op een rij:

 

  • Zeer uitgebreide functionaliteit: Microsoft 365 is zowel een server als een werkplek in de cloud, waardoor je geen fysieke server meer nodig hebt. De server handelt je bedrijfsmail af, slaat documenten veilig op en biedt een samenwerkings- en communicatieportaal. Alle apps, zoals Outlook, Teams en Sharepoint zijn gekoppeld, waardoor je alles op één plek hebt.
  • Altijd en overal toegang: De werkomgeving is altijd, overal en vanaf elk apparaat toegankelijk, dus ook op je IPad, tablet of mobiele telefoon.
  • Beperkte investeringen in hard- en software: Organisaties hoeven niet meer te investeren in allerlei hardware. De traditionele server zit nu in de cloud en eigenlijk heb je alleen nog een laptop nodig.
  • IT security oplossingen: Microsoft Defender biedt goede beveiliging op bijvoorbeeld de mail. Mails worden met software gescand en tegengehouden als het niet veilig is. Missing Piece biedt extra support met SOC SIEM, waarbij wij de omgeving beheren en ingrijpen als er wat gebeurt.
  • Centraal documentbeheer: Eerder waren de eindgebruikers verantwoordelijk voor documenten, nu hebben beheerders controle over centrale data waarbij ze ook met permissies kunnen werken. Het is een systeem waarin je documenten opslaat, mappen bouwt, klantgegevens opslaat en meer.
  • Goede tarieven: Waar je ‘vroeger’ betaalde voor een beperkte opslagruimte (vaak 1GB), betaal je nu minder voor een mailbox van 50GB, een volledig Office pakket, extra terabytes en nog veel. En dan kun je het ook nog met je organisatie delen.

 

De oude troep ben je kwijt

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met de voordelen van Microsoft 365. Het is echt een totaalpakket dat je op basis van de behoeften van jouw organisatie inricht. De ene organisatie gebruikt bijvoorbeeld veel meer apps dan de ander. De Live Workspace is daarom zo ingericht dat het zichzelf opschoont, zodat je alleen gebruikt wat je echt nodig hebt. Achterhaalde software vernieuwt zichzelf of wordt in de prullenbak gegooid. Zo ben je alle oude troep kwijt!

 

Meer rust: veilig werken en 80% minder problemen

De voordelen van Live Workspace hebben geleid tot maar liefst 80% minder telefoontjes op onze servicedesk. Veel van onze klanten zeggen dat ze zo goed als geen problemen meer hebben. Alles is veel overzichtelijker en sneller, waardoor ze de servicedesk niet meer hoeven te bellen. Dat geeft zowel de klant als Missing Piece veel rust. Ook onze IT security oplossingen bieden klanten rust. Security staat bij ons hoog in het vaandel. Met onze oplossingen zorgen we ervoor dat klanten rustig kunnen slapen, want ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over veilig werken. Ten slotte kunnen organisaties rechten toekennen, zodat medewerkers beperkt worden tot bepaalde werkzaamheden en bijvoorbeeld niet de hele dag op Facebook kunnen zitten. En ook dat geeft rust!

 

Zorgeloos werken: u werkt, wij draaien

Kortom, de Live Workspace biedt enorm veel voordelen: van flexibel werken tot goede beveiliging. Missing Piece vult dit concept verder aan op basis van de behoeften van de klant. Denk bijvoorbeeld aan een beheerde handtekening of trainingen voor security awareness. Van implementatie tot beheer & support daarna, wij zijn je partner en zorgen ervoor dat jij zorgeloos kunt werken.

Wil je meer weten over de Live Workspace en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Wij vertellen je er graag alles over! Neem vrijblijvend contact op of lees meer over onze werkwijze.

Lees al onze cases.