IT Security oplossingen: the missing piece van organisaties

We kunnen er niet meer omheen: IT security oplossingen zijn in deze tijd een must voor elke organisatie. Waar het eerder nog een nice-to-have was, worden organisaties nu door de wet verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen. En niet alleen daarom moet security hoog in het vandaal staan, want wat dacht je van de gevolgen van cyberaanvallen en datalekken? Daarnaast krijgen organisaties bijvoorbeeld veel moeilijker de gewilde cybersecurityverzekering als ze niet aan de voorwaarden voldoen. Kortom, organisaties kunnen niet meer zonder IT security oplossingen. Maar wat heb je dan precies nodig? Wij leggen het uit!

Wat heeft mijn organisatie nodig?

IT security oplossingen bestaan onder andere uit toegangsbeveiliging (Identity and Access), e-mailbeveiliging, firewalls, Endpoint Detection en nog veel meer. Een aantal oplossingen vallen onder ‘de basis’. We gebruiken bijvoorbeeld allemaal dagelijks onze mail, dus e-mailbeveiliging kan in geen enkel bedrijf ontbreken. Daarnaast is er ook altijd een stuk maatwerk waarbij de security-inrichting wordt afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.

State of the art security

Omdat bedrijven vaak geen idee hebben waar ze moeten beginnen, nemen wij het project van A tot Z uit handen. En daarbij maken we altijd gebruik van de nieuwste security oplossingen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat moderne werkplekken altijd up to date zijn en monitoren 24/7 de gehele IT-omgeving met SOC-SIEM. Is er een verdachte situatie? Dan grijpen we direct in! Met IT security oplossingen en onze ISO 27001 certificering hoef jij je dus geen zorgen meer te maken. Maar… organisaties moeten zelf ook nog een missing piece invullen.

Net zo belangrijk: bewustwording

Er zijn genoeg security oplossingen, maar in kern gaat het vaak ‘fout’ bij bewustwording. Bij veel organisaties ontbreekt vaak kennis. De IT-wereld verandert in een rap tempo, terwijl organisaties nog vastzitten in de ‘oude’ gewoontes en routines. We moeten organisaties daarom echt bewustmaken van de nieuwe wereld. We kunnen de mail bijvoorbeeld met de nieuwste software beveiligen, maar als medewerkers het niet snappen en niet juist gebruiken, dan heb je zo een datalek op je naam staan. Security awareness en kennis is dus key!

Security is continu in beweging

Onze Security Awareness trainingen zijn daarom minstens zo belangrijk. Het is een ongoing proces, want de wereld is ten slotte continu in ontwikkeling. Wanneer Microsoft bijvoorbeeld vernieuwingen heeft of als er ISO updates zijn, dan nemen we onze klanten daarin mee. Maar het gaat verder dan dat. In de securitywereld moet je continu scherp en alert zijn, want elke ontwikkeling kan invloed hebben op de beveiliging. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nam het aantal hackpogingen bijvoorbeeld toe. Het is fascinerend hoe organisch security eigenlijk is en dat laten we onze klanten graag zien. Middels klantborrels en klantsessies gaan we daarom met elkaar in gesprek. Het is voor ons net zo belangrijk om de belevingswereld van onze klanten te begrijpen, zodat we precies weten waar ze staan en wat ze nodig hebben. Marnix, Technology Officer bij Missing Piece: “Klanten vinden het bijvoorbeeld handig dat ze zelf overal bij hun data kunnen, maar ze moeten ook snappen dat de AVG niet toestaat dat iedereen zomaar toegang tot alle data heeft. De impact van een gehackt account is dus groter geworden, omdat klanten op elke gewenste locatie kunnen inloggen. Aan ons de taak om dit bewustzijn te creëren.”

Veilig, veiliger, veiligst

Ook Missing Piece is continu in ontwikkeling en het grootste deel van onze innovatie-roadmap bestaat op dit moment uit het verhogen van security levels (dat laat ook weer zien hoe snel deze wereld zich ontwikkelt). En met onze ‘Go Premium’ missie voegen we bijvoorbeeld pentesten en nieuwe diensten op basis van Microsoft suite toe. Alles met als doel om klanten een premium en veilige ervaring te bieden. Wij staan aan hun zijde als security partner, waardoor zij zonder zorgen hun diensten kunnen leveren. Onze ervaring laat zien: bedrijven kunnen én willen vooral niet meer zonder een goede security partner.