Sven en zijn Missing Piece: “Niet stap voor stap, maar alles in één keer 180 graden draaien”

De nog maar net ingevlogen Sven heeft in korte tijd al grote impact gemaakt als salesmanager en teamlid van de directie. Hij kwam niet binnen in een gespreid bedje, maar dat heeft hij nu wel voor onze klanten gecreëerd. En daar zit ook zijn kracht, want juist in moeilijke tijden ziet Sven de uitdaging. Die uitdaging heeft hij bij Missing Piece met beide handen aangepakt. Maar net als iedereen heeft hij ook een missing piece. Maak kennis met Sven!

Wie is Sven Knoop?

Sven woont in het levendige Amsterdam met zijn vrouw en drie kinderen. Hij is gek op voetbal kijken, want zelf spelen kan hij niet meer. Toch is hij graag in beweging en duikt de sportschool in als hij tijd heeft. Maar wat hij nog liever doet, is reizen met zijn gezin. Sven is een echte familieman en komt ook uit een familiebedrijf. Ondanks dat hij het daar naar zijn zin had, was het tijd om de next step te maken. Die next step maakt hij nu niet alleen zelf, maar samen met Missing Piece. Want dat is precies waarom we Sven in huis hebben gehaald: om Missing Piece naar een next level te brengen.

Richting geven in de chaos

Sven: “Ik kwam binnen terwijl het commerciële traject op zijn gat lag. Het was (en is) aan mij de taak om dit helemaal opnieuw op te bouwen. Missing Piece had slagkracht nodig: iemand die kan leiden, opzetten en richting kan geven. Dit had ik zelf al een paar jaar niet gedaan, maar het was precies de uitdaging die ik zocht. Ik ben direct aan de slag gegaan met het creëren van duidelijkheid, heb mensen op de juiste plek gezet en heb alle klanten bezocht. Binnen drie maanden heeft dit al veel veranderd voor Missing Piece.”

Een echte leider die uitdaging nodig heeft

Sven: “Ik ben iemand die uitgedaagd en getriggerd moet worden en dat gebeurde bij mijn vorige werkgever te weinig. Missing Piece biedt veel mogelijkheden om extra stappen te maken, waardoor ik voorlopig nog wel uitgedaagd blijf. De eerste drie maanden heb ik dingen in een sneltreinvaart gedaan, sneller dan ooit tevoren. In plaats van stap voor stap, hebben we alles in één keer 180 graden gedraaid. Normaal zou ik dat niet doen, maar we hadden in dit geval geen andere keuze. Daar zit ook gelijk mijn ‘missing piece’. Ik heb echt die uitdaging nodig, anders kan ik mij gaan vervelen. Ik kan dan ook teveel hooi op mijn vork nemen, maar tegelijkertijd ben ik ook stressbestendig en maak je mij niet zomaar gek. Dat heb ik gaandeweg in mijn carrière wel geleerd. Hierdoor ben ik ook een goede leider. Ik kan snel handelen en ik hoor vaak van mensen dat ze het fijn vinden om met mij te werken. Dit is voor mij een groot compliment.”

Verbazingwekkende groei voor Missing Piece

Mede door de komst van Sven heeft Missing Piece een enorme groei gemaakt. Sven: “Hoe dit komt? Eigenlijk is de belangrijkste factor het menselijk contact geweest. Dat staat bij Missing Piece op nummer één. We willen de verhalen en behoeften van klanten horen, zodat we hen echt begrijpen. Alleen dan kunnen we klanten echt helpen!”

Dit is nog maar het begin…

“Ik zit nog maar net bij Missing Piece, maar de fundering is al gelegd. De sfeer is goed, iedereen is enthousiast en heeft rust in zijn werk gekregen. En wat mij gelijk is opgevallen is de ambitie die iedereen bij Missing Piece heeft. Die is heel sterk en daar gaan we ver mee komen. Het is verbazingwekkend hoe we samen in een korte tijd naar een sterke positie zijn geklommen. We leveren goed werk en dit is nog maar het begin”, aldus Sven.

Wil je meer weten over Sven en hoe hij dat gespreide bed voor jou kan realiseren? Neem dan eens contact met hem op! Hij vertelt je er graag meer over. Of lees alvast hoe wij ervoor zorgen dat jij zorgeloos kunt werken.

Lees al onze cases.