Thijs & zijn Missing Piece: “De druk moet hoog genoeg zijn”

Thijs maakt al bijna een jaar onderdeel uit van Missing Piece en is ondertussen niet meer weg te denken in het projectteam. Als projectmanager zorgt hij ervoor dat alles op de juiste plek valt en iedereen zijn werk kan doen. Hij is verantwoordelijk voor het uitrollen van projecten en stuurt daarbij de projectengineers aan. Een veelzijdige en soms hectische functie. Zijn kracht zit in het ‘verbinden’, maar net als iedereen heeft hij ook een missing piece. Maak kennis met Thijs!

Wie is Thijs Wienhoven?

Thijs is 31 jaar jong en woont samen met zijn vriendin in Den Bosch. Elke dag rijdt hij een uur (of langer door files) naar het gezellige kantoor in Bunnik. Je moet er wat voor over hebben! Maar hieruit blijkt wel weer dat hij het naar zijn zin heeft. Na werktijd gaat Thijs regelmatig uit eten, want ‘lekker eten’ is wel echt een hobby. Net als gamen. Thijs: “Als ik ga gamen, dan kan ik mijn gedachten even uitzetten. Dat heb je soms nodig na een hectische dag.”

Wat steekjes laten vallen…

Missing Piece heeft een nieuwe uitdaging: Go Premium! Maar voor we daar zijn, vindt Thijs dat we nog wat stappen te zetten hebben. Thijs: “We hebben de afgelopen periode wat steekjes laten vallen en ik vind dat we ons daar kwetsbaar in mogen opstellen. Onze nieuwe missie ‘Go Premium’ is heel mooi, maar we moeten niet vergeten dat we nog wat uitdagingen hebben om dat niveau te bereiken. We hebben er al een hoop aandacht aan besteed. Nu moeten we doorpakken, zodat klanten straks echt het premium gevoel ervaren.”

Verbinding in de chaos

In het veranderproces is Thijs echt iemand die mensen samenbrengt en orde in de chaos schept. Thijs: “Ik ben een verbinder en daar zit ook mijn kracht. Natuurlijk kan ik ook goed plannen, maar het verbinden voert wel echt de boventoon. Ik zorg er vaak voor dat iedereen goed met elkaar kan praten, ook op persoonlijk niveau. Toen er chaos was en ook nu we een vernieuwslag maken, merk je dat mensen onrustig worden. Ik vind die reuring juist leuk! In die situaties probeer ik zowel mijn collega’s als klanten mee te krijgen, zodat we er samen goede ervaring van maken. Het mooie van Missing Piece vind ik dat iedereen voor elkaar klaarstaat wanneer er iets moet gebeuren. Onze interne slogan ‘We care, we can, we will… Together!’ spreekt dan ook écht voor Missing Piece.”

Wachten tot het alarm gaat?

Waar we Thijs in het midden van de chaos op zijn best zien, is hij soms wat stiller wanneer alles op rolletjes loopt. Thijs: “In dat opzicht lijk ik een beetje op mijn opa, die brandweerman was. Hij wachtte een groot deel van de tijd totdat het alarm afging, en pas dan kwam hij in actie. Ik heb hetzelfde als de druk niet hoog genoeg is. Wanneer alles goed verloopt, heb ik meer moeite om mezelf te motiveren. Dit is eigenlijk mijn ‘missing piece’. Dit betekent echter niet dat ik wacht totdat het ‘alarm’ afgaat. Mijn ultieme doel is juist om succesvolle projecten af te ronden zonder dat er überhaupt ‘brandjes’ ontstaan. Daarom werken we ook proactief en lossen we problemen preventief op. De druk die ik nodig heb, komt voort uit het soepel laten verlopen van onze projecten, zonder dat er onverwachte complicaties ontstaan. Ik haal echt voldoening uit het verbeteren van onze dienstverlening en onze projectaanpak.”

Samen de schouders eronder

Thijs: “Gelukkig is er genoeg uitdaging bij Missing Piece. Ik zie dat we ergens vandaan komen en dat we stap voor stap naar ons doel groeien. Iedereen zet ook zijn schouders eronder en doet zijn best om een goed resultaat neer te zetten. We doen het echt met zijn allen en dat maakt voor mij Missing Piece. We hebben daardoor al veel toffe dingen bereikt en klanten blij gemaakt, maar we kijken ook eerlijk naar onze verbeterpunten. De basis is goed, de wilskracht om te groeien is er, dus dan kan het alleen maar heel tof worden. Dit vooruitzicht en de dagelijkse uitdaging om alles naar een volgend niveau te tillen, motiveert mij om elke dag met plezier naar werk te komen.”

Wil jij weten hoe Thijs een project binnen jouw organisatie zou aanpakken? Stuur hem gerust een mail om kennis te maken! Of lees eens hoe we Centraal Volmachtbedrijf hebben geholpen met een ICT-kantooromgeving in de Cloud.

Lees al onze cases.