HomeStoringen

Storingen

09-04-2021:

Op dit moment kunt u problemen ervaren met uw telefonie. Hierdoor zijn wij helaas telefonisch ook niet bereikbaar. Oorzaak lijkt te komen vanaf het telefonieplatform van POCOS. De POCOS engineers zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak.

Meer informatie kunt u vinden op:

Storing telefonieplatform – Pocos NOC (pocos-noc.nl)

23-03-2021

Er is een algemene storing gaande bij Missing Piece. Onze engineers werken aan de oplossing hiervoor.

Update 09:47: De storing lijkt te zitten in de hosts van het Hyperflex Cluster. Cisco engineers zijn hiervoor ingeschakeld.

Update 09:57: Momenteel worden alle Cisco Hyperflex hosts opnieuw gestart. De eerste resultaten hiervan zijn positief.

Update 10:20: De herstart van de hosts loopt nog. Hiermee lijkt de oplosrichting te zijn gevonden. Wij werken samen met Cisco hard aan de definitieve oplossing.

Update 10.33: Alle Cisco hosts en servers zijn weer up en running. Diverse connecties met storage en overige componenten worden momenteel hersteld.

Update 10:48: De connecties met Storage en overige componenten lijken zich goed te herstellen.

Update 11:07: Het herstel van de connecties verloopt positief maar vergt tijd. We zijn gestart met de herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het ICT platform vrij te geven.

Update 11:22: De herstelwerkzaamheden aan het ICT platform verlopen voorspoedig. Onze engineers zijn druk bezig met alle controles voor het vrijgeven van het ICT platform. 

Update 11:42: Alle connecties zijn terug. Op de connecties lopen de herstelwerkzaamheden nog door. Zodra dit afgerond is kan het ICT platform worden vrijgegeven.

Update 11:58: De herstel- en controlewerkzaamheden lopen nog steeds voorspoedig. We zullen u zo snel mogelijk informeren wanneer het netwerk in fases kan worden vrijgegeven. 

Update 12:21:  Wij kunnen nog geen update geven over wanneer het netwerk kan worden vrijgegeven. De werkzaamheden verlopen nog steeds voorspoedig.

Update 12:41: Onze engineers kunnen de ICT omgeving nog niet vrijgeven. Er lopen meerdere controles over de gehele omgeving heen. Zodra deze zijn afgerond informeren wij u.

Update 13:10: Verwachting is dat de controles rond 13:30 uur worden afgerond. Dan gaan opnieuw alle servers in de reboot en zullen wij u informeren over het verdere verloop. 

Update 13:36: De controles lopen op dit moment nog en nemen meer tijd in beslag dan vermoed. Zodra er een nieuwe inschatting gegeven kan worden zullen wij u direct informeren. 

Update 14:15: Alle controles zijn afgerond. Op dit moment krijgen alle applicatieservers preventief een herstart, waarna de ICT omgeving gecontroleerd kan worden vrijgegeven

Update 14:20: De herstart van de applicatieservers verloopt vooralsnog zonder problemen. We hopen u zo snel mogelijk een update te geven over de verwachting omtrent inloggen.

Update 14:51: De herstart verloopt nog zonder problemen. De verwachting is dat alle servers rond 15:45 herstart zullen zijn. We informeren u als u kunt inloggen. 

Update 15:27: De herstart verloopt conform onze eerdere communicatie. 15:45 uur is nog steeds het streven. Wij informeren u hierover.

Update 15:54: De ICT omgeving wordt op dit moment gecontroleerd vrijgegeven. Dit betekent dat u weer kunt inloggen op de systemen. Nog niet alle diensten zijn beschikbaar.