HomeNieuwsThe Big Five: Amazon, Apple, Facebook, Google e...

The Big Five: Amazon, Apple, Facebook, Google en Microsoft... in relatie tot uw bedrijf

The Big Five: Amazon, Apple, Facebook, Google en Microsoft... in relatie tot uw bedrijf

De trend die Digitale Transformatie wordt genoemd, is het fenomeen dat door digitalisering van processen hele bedrijfstakken op hun kop worden gezet. Deze megatrend uit zich in een aantal verschijnselen.

Allereerst heeft het internet markten transparant gemaakt, waarbij concurreren vooral op basis van dienstverlening en klantervaring gebeurt. Verder heeft technologie de wereld kleiner dan ooit gemaakt. Zowel in de zakelijke als de consumentenmarkt is het heel normaal producten of diensten af te nemen uit een ander land of zelfs van een ander continent.

Ook zijn nieuwe verdienmodellen opgekomen, bijvoorbeeld op het gebied van platformbedrijven. Partijen als Uber en Airbnb zijn uitgegroeid tot enorme ondernemingen, terwijl ze in wezen niets anders doen dan vraag en aanbod van derden bij elkaar brengen.

Tot slot worden mondiale ICT-ondernemingen financieel en functioneel dominanter dan ooit. In deze ontwikkelingen spelen vijf grote partijen de hoofdrol: Apple, Amazon, Facebook, Google/Alphabet en Microsoft, ook bekend als The Big Five.

Wanneer u als bedrijf de juiste ICT-keuzes wilt/moet maken, is het verstandig om deze vijf bedrijven onder de loep te nemen. Wat is hun rol in de zakelijke markt? In hoeverre sluit hun strategie aan op uw bedrijfsvoering? En welke ontwikkelingen zijn te verwachten? Wanneer u de antwoorden op die vragen kent, bent u in staat bewuste en toekomstgerichte keuzes voor uw ICT-inrichting te maken.

Download de gehele whitepaper!