HomeNieuwsJubileum alert... Missing Piece werkt 10 jaar s...

Jubileum alert... Missing Piece werkt 10 jaar samen met BIT!

Jubileum alert... Missing Piece werkt 10 jaar samen met BIT!

Voor onze dienstverlening is de uptime van een datacenter bepalend om de kwaliteit te waarborgen. Precies daarom gingen wij – inmiddels alweer tien jaar geleden - een overeenkomst aan met BIT. BIT beheert een drietal datacenters in Ede en is onder andere gespecialiseerd in groene colocatie. Waarom wij hebben gekozen en nog steeds kiezen voor BIT, leest u in deze blog!

Marco van Dam, co-founder van Missing Piece, vertelt het volgende aan BIT over de start van de samenwerking: “We hebben een selectie gedaan waarin we enerzijds keken naar zaken als continuïteit van de dienstverlening en performance, en anderzijds naar hoe goed het bedrijf bij ons past. Op dat eerste vlak is er niet zo gek veel onderscheid tussen datacenters. Er zijn veel partijen met de benodigde certificeringen, die allemaal betrouwbare dienstverlening leveren. We hebben voor BIT gekozen omdat ze bij ons passen. Het is geen heel grote speler. Wij kennen hun medewerkers, zij kennen ons. Zij richten zich, net als wij, op het MKB. Dat zie je ook terug in de prijs. Datacenters die zich richten op de corporates hebben vaak ook corporate-prijzen. BIT koppelt een hele goede prijs aan heel betrouwbare dienstverlening en een prettige relatie.”

Waarom Missing Piece voor BIT kiest

Wij huren bij BIT kastruimte inclusief koeling, stroom en internetconnectiviteit. Voornamelijk de internetverbinding is bepalend geweest en was het voornaamste technische aandachtspunt bij de keuze voor BIT.

“We hebben gekeken welke connectiviteitsproviders er allemaal binnenkomen in het datacenter en hoe BIT de redundancy heeft geregeld”, zegt Marco van Dam. “De coronacrisis heeft wel duidelijk gemaakt hoe belangrijk de kwaliteit van de verbinding is. Op het moment dat mensen ineens massaal gingen thuiswerken, zag je meer dipjes in de verbindingen dan anders. Dat geeft wel aan hoe belangrijk redundante verbindingen zijn.”

Een ‘groen’ datacenter

Bij de selectie van BIT als datacenter hebben we ook gelet op het stroomverbruik voor koeling en verlichting. Naast de kostenbesparing vindt Marco Van Dam een laag energiegebruik belangrijk met het oog op het milieu. Maar onze klanten vragen eigenlijk tot noch toe niet naar de duurzaamheid van het datacenter.

“Zij besparen al veel energie doordat wij in ons concept gebruikmaken van thin clients en de IT voor hen centraliseren in ons datacenter. Het stroomgebruik van bedrijven die de IT nog helemaal in eigen huis doen, met eigen servers en eigen pc’s, ligt gemiddeld een factor 10 hoger. Onze klanten maken dus een enorme verbeterslag door te kiezen voor outsourcing. Ik vermoed dat ze straks wel vragen gaan stellen over wat wij als Missing Piece kunnen doen om het energieverbruik van hun omgeving te reduceren, door bijvoorbeeld energiezuinige servers. Maar ook over de duurzaamheid van het datacenter waar die servers staan. Nu gebeurt dat nog niet. Je merkt echter dat bedrijven zich steeds vaker gaan afvragen wat zij kunnen doen om hun milieubelasting te reduceren.”

Korte lijnen en goede contacten

Toch is en blijft de persoonlijke dienstverlening voor Missing Piece de belangrijkste reden om trouw te blijven aan BIT. Marco van Dam: “Als ik het moet samenvatten, dan gaat het om de korte lijnen en goede contacten, om de betrouwbaarheid waarmee ze afspraken nakomen en de snelheid waarmee ze problemen oplossen. Want nogmaals, op technisch vlak verschillen de datacenters niet zoveel van elkaar. Maar op persoonlijk vlak wel.”