Beheer

MissingPiece BeheerSnelle, veilige en stabiele netwerkverbindingen zijn cruciaal. Een goed doordacht en werkend netwerk is belangrijk. In de samenwerking met Missing Piece hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat netwerken goed en effectief worden ingericht en er op een veilige manier gewerkt kan worden. 

Permanent zijn medewerkers van Missing Piece proactief bezig met het monitoren, beheren en optimaliseren van de omgeving. Om een optimale dienstverlening te kunnen garanderen, maken we afspraken over de kwaliteit van onze dienstverlening. Missing Piece voert een uitgebreid beheersprogramma. Dit beheersprogramma is geautomatiseerd door middel van de software PRTG. Deze software monitort meer dan 22.000 items in ons netwerk.

Wij hebben onze assets vastgelegd in de CMDB van onze service management tool. De CMDB is relationeel opgezet. Dit betekent dat er relaties liggen tussen de incidenten, changes, de betreffende assets, de gebruikte software applicaties en zelfs distributie. Het software release management en het versiebeheer worden door middel van het portal ontsloten aan u als eindklant. Door de juiste toepassingen kunnen we u dus niet periodiek, maar realtime inzicht geven in uw eigen specifieke omgeving.

Twee datacentra

Missing Piece maakt gebruik van het datacenter BIT in Ede. Feitelijk nemen wij alleen fysieke ruimte af met de daarbij behorende faciliteiten. Binnen dit datacenter ligt het netwerk van Missing Piece. Technisch wordt er in het primaire rekencentrum qua rekenkracht gebruikgemaakt van Cisco UCS servers en voor virtualisatie gebruikgemaakt van VMware. Qua storage wordt er gebruikgemaakt van een Hyperconverged opslagsysteem van Cisco. Het tweede datacenter waarvan Missing Piece gebruikmaakt, is Equinix in Amsterdam. Ook hier wordt alleen de fysieke ruimte gehuurd met de daarbij behorende faciliteiten.