HomeCasesSilvis & Vos Accountants en Belastingadviseurs

Silvis & Vos Accountants en Belastingadviseurs

Silvis & Vos Accountants en Belastingadviseurs

Silvis & Vos is een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor dat al meer dan 80 jaar is gevestigd in de Wieringermeer. Het verleent zijn diensten aan het mkb, de agrarische sector, zzp’ers, vrije beroepsbeoefenaren en particulieren. Uitgangspunten voor écht duurzame relaties zijn volgens het kantoor: betrouwbaarheid, persoonlijke betrokkenheid en een no-nonsense-mentaliteit gepaard aan een klantgerichte benadering.

Silvis & Vos stond in 2019 voor de keuze om de lokale server te vervangen of over te gaan naar de cloud. “We besloten om de mogelijkheden op het gebied van Outsourcing te onderzoeken”, ”vertelt eigenaar en vennoot Ronald Bruinsma. “Al eerder waren we benaderd door Missing Piece. Daarom wisten we dat zij een oplossing bieden voor de langere termijn.”

Bij de uiteindelijke keuze om met Missing Piece te gaan samenwerken heeft Ronald Bruinsma allereerst gekeken naar de samenstelling en opbouw van de medewerkers. “Er waren destijds best wat mensen die druk waren met de ICT op kantoor. Die medewerkers wilde ik liever beschikbaar maken voor onze eigen primaire processen.

Voorafgaand aan de samenwerking met Missing Piece had Silvis & Vos één belangrijke eis. “Van tevoren hadden we aangegeven dat al onze pakketten - die aan elkaar verbonden zijn met hyperlinks –goed moesten blijven werken,” vertelt Ronald Bruinsma.

De oplossing van Missing Piece

Tijdens de implementatie ging nagenoeg alles volgens planning. Ronald Bruinsma: “Het traject was intensief, maar we werden erg goed begeleid vanuit Missing Piece. Ook op de dag van de implementatie zelf waren er genoeg mensen aanwezig om ons te helpen met het opstarten.” Alle pakketten bleven ook goed werken, inclusief de onderlinge koppelingen.

Ook wordt het kantoor altijd op de hoogte gehouden van nieuws op ICT-gebied, wat Ronald Bruinsma ook erg waardeert. Bij eventuele problemen wordt snel gehandeld en er is sprake van korte lijntjes. Ronald Bruinsma concludeert: “Ik ben erg tevreden met de ontzorging door Missing Piece!”

Door Missing Piece in te schakelen wordt Silvis & Vos ontzorgd op ICT-gebied en kan het kantoor zich helemaal richten op de primaire processen.