HomeCasesLEFERINK Adviseurs

LEFERINK Adviseurs

LEFERINK Adviseurs

Leferink Adviseurs heeft maar één doel: een passend advies voor ondernemers maken, waarin alle fiscale mogelijkheden optimaal worden benut. Het kantoor met vestigingen in Holten, Markelo en Goor is gespecialiseerd in belastingadvies, accountancy en financiële planning.

Voor Leferink Adviseurs is het cruciaal dat de IT-omgeving stabiel en betrouwbaar is. Ook snelheid van het netwerk is van belang, omdat op de kantoren veel dataverkeer hebben en een traag netwerk een opeenhoping van tijdverlies tot gevolg kan hebben.

De uitdaging

Tot in 2018 werkte Leferink Adviseurs met een eigen server, waarop alle bestanden en software draaiden. Dit apparaat was aan vervanging toe. Reden om de ICT-omgeving goed onder de loep te nemen en onszelf de vraag te stellen: ”schaffen we een nieuwe server aan, of kiezen we voor “de cloud””.

“Uiteindelijk realiseerden we ons dat we een omgeving nodig hadden die ons werk uit handen zou nemen op beheergebied, maar ons wel de nodige flexibiliteit zou bieden,” vertelt eigenaar Mr. Martin Leferink. “De volgende stap was op zoek te gaan naar de juiste partij.”

De oplossing van Missing Piece

Leferink Adviseurs kwam al snel in contact met Missing Piece, dat immers bekendstaat om haar dienstverlening in de financiële wereld. In het gesprek maakte Missing Piece al direct een betrouwbare indruk.

De keuze was daardoor snel gemaakt: sinds april 2018 is de IT-infrastructuur van Leferink Adviseurs ondergebracht bij Missing Piece. “Op die manier kunnen we in de cloud werken, maar hoeven we onze kritische bedrijfsgegevens niet uit handen te geven,” vertelt Martin Leferink enthousiast. “Nieuwe programma’s kan Missing Piece voor ons toevoegen. Dat werkt altijd naar tevredenheid.”

De toekomst

Leferink Adviseurs is zo tevreden over de dienstverlening dat het kantoor inmiddels ook Skype voor Bedrijven bij Missing Piece afneemt. Martin Leferink over de toekomst: “Ik kan geen enkele reden  bedenken waarom we de samenwerking met Missing Piece niet zouden voortzetten.”